Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Vergoeding

Fysiotherapie Sterrenburg heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een overeenkomst. De financiële afwikkeling gaat rechtstreeks tussen uw fysiotherapeut en de zorgverzekeraar. Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie en/of manuele therapie, ontvangt u de nota van uw fysiotherapeut.

Voor vragen omtrent vergoedingen zijn onze assistentes op werkdagen aanwezig van 8.30 tot 17.30 uur.

 

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijzing nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts.

Het is verstandig uw huisarts te laten weten dat u onder behandeling bent bij de fysiotherapeut. Uw huisarts kan daarmee rekening houden bij de behandeling van andere klachten.

 

Aanvullende verzekering

Een behandeling fysiotherapie wordt in het algemeen betaald uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat u krijgt vergoed is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u heeft afgesloten. Voordat u een afspraak maakt voor een behandeling is het daarom goed om uw polisvoorwaarden na te gaan met betrekking tot vergoeding voor fysiotherapie. Ook onze assistente heeft de mogelijkheid uw verzekeringsgegevens na te gaan. Zij is u hierbij graag van dienst.

Onze assistente is aanwezig op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.


Vergoeding bij chronische klachten

Bij sommige chronische klachten geldt een andere regel. Het ministerie van volksgezondheid heeft een lijst samengesteld met aandoeningen die in aanmerking komen voor langdurig fysiotherapie. Op die lijst staan chronische aandoeningen. Echter niet alle chronische aandoeningen staan op die lijst. Zo kan een klacht al heel lang bestaan, bijvoorbeeld klachten op basis van arthrose, maar toch niet in aanmerking komen voor langdurige fysiotherapie. Dit kan enigszins verwarrend zijn. In de praktijk is de lijst voor indicaties voor langdurige fysiotherapie aanwezig. Uw therapeut kan voor u nagaan of u hiervoor in aanmerking komt.

Als de klacht die u heeft voorkomt op bovengenoemde lijst wordt na 20 behandelingen de behandeling uit de basisverzekering betaald. De eerste 20 behandelingen worden betaald uit de aanvullende verzekering als deze uitgebreid genoeg is om 20 behandelingen te kunnen bekostigen. Als de aanvullende verzekering minder dan 20 behandelingen vergoedt moet u het deel tot 20 behandelingen zelf bekostigen. Als u geen aanvullende verzekering heeft, betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf.

 

Vergoeding bekkenfysiotherapie bij incontinentie voor urine

Voor volwassenen: bij incontinentie voor urine worden, sinds januari van dit jaar, 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Na een operatie worden 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering betaald (als uw aanvullende verzekering uitgebreid genoeg is, anders betaald u een deel van de eerste 20 behandelingen zelf), hierna wordt tot een jaar na de operatie de behandeling betaald vanuit de basisverzekering.

In overige gevallen krijgt u behandelingen alleen vergoed als u een aanvullende verzekering heeft. Hoeveel u vergoed krijgt is afhankelijk van welk verzekeringspakket u heeft gekozen.

 

Vergoeding oedeemfysiotherapie

Indien het om een primair (aangeboren) lymfoedeem gaat of een oedeem wat ontstaan is door beschadiging (destructie)van lymfatisch weefsel (bv door een okselkliertoilet) dan wordt de behandeling lymfdrainage vergoed, op basis van een langdurige indicatie, uit de basisverzekering. Echter de eerste 20 behandelingen komen altijd voor rekening van uw aanvullende verzekering (zie vergoeding chronische klachten). Gezien het tarief voor lymfdrainage is het belangrijk om goed te kijken of u voldoende aanvullend verzekerd bent.

Gaat het om een oedeem wat niet primair is of niet ontstaan door destructie van lymfatisch weefsel   dan komen alle behandelingen lymfedrainage voor rekening van uw aanvullende verzekering!

Vergoeding Podoposturaal therapie

Alle verzekeraars vergoeden Podoposturaal therapie. Therapiezolen of steunzolen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding  wordt bepaald door het pakket dat u gekozen heeft.

Mocht bovenstaande u niet duidelijk zijn, aarzel niet en stel uw vragen bij ons.

Menu

Direct afspraak maken?

Indien u direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten wilt maken Klik hier of bel 078-6180449