Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek middels krachtige ‘schokgolven/shockwaves’. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van (chronische) klachten aan het bewegingsapparaat, waaronder de tennisarm, verkalking in een pees, chronische ontsteking van een pees en hielspoor.

Tijdens een behandeling wordt eerst het pijngebied gelokaliseerd  (mogelijk middels echografie). Er wordt gel op het behandelgebied aangebracht en daarna wordt het shockwave behandelpistool op de huid geplaatst; de shockwaves worden toegediend door middel van kleine ronddraaiende bewegingen. De behandeling duurt zo’n 5-10 minuten per sessie.

Een behandeling shockwave vindt plaats tijdens een consult fysiotherapie. Indien u een aanvullende verzekering heeft zal de behandeling vergoedt worden door de zorgverzekering.

Een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer: 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button