Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut. Bij deze vorm van therapie wordt een naald gebruikt om specifieke punten in spieren, zogenaamde triggerpoints. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, een verkramping die naast de lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. De triggerpoints kunnen door verschillende situaties ontstaan, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging, langdurig verkeerde houding of overbelasting door werk en/of sport

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Pijn / stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’
  • Afgenomen beweeglijkheid in de nabijgelegen gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)

Behandeling

Tijdens de eerste behandeling zal een gesprek en een onderzoek plaatsvinden om uw klachten te analyseren. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. Dry Needling kan een onderdeel zijn van een totale behandeling ter verbetering van klachten binnen het bewegingsapparaat. en te beoordelen

Bij Dry Needling is de behandeling gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in het lichaam gespoten. Deze naald wordt via de huid ingebracht. Het inbrengen van het naaldje wordt bijna niet gevoeld. Indien een triggerpoint aangeprikt wordt, kunnen verschillende sensaties plaatsvinden. Er kan een kort moment van krampgevoel zijn, een drukkend gevoel of een gevoel van ‘leeg lopen’. Na het aanprikken ontspant de spier zich meestal direct en kunt u makkelijker bewegen. Het behandelde gebied kan als na-reactie wat vermoeid of zwaar aanvoelen, maar dit trekt met een paar uur weer weg.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Dry Needling werkt op de triggerpoints in de spieren. Bij accupunctuur worden de naalden op punten in energiebanen geprikt.

 

Wilt u een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button