MSU echografie

MSU betekent musculo skeletal ultrasound, oftewel echografie. Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Met deze techniek kunnen er opnamen worden gemaakt van uw houdings- en bewegingsapparaat. In beeld te brengen middels echografie zijn spieren, slijmbeurzen, pezen, kapsel, banden en oppervlakkige delen van gewrichten en botten.

Echografie is een pijnloos onderzoek, het maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door het weefsel teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen.

Een echografisch onderzoek door de fysiotherapeut wordt gedeclareerd onder een zitting ‘eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (code 1400)’. Een onderzoek duurt tussen de 25 en 50 minuten. De bevindingen uit het onderzoek worden direct met u besproken en er wordt een advies gegeven voor wat betreft het voortzetten van de fysiotherapeutische behandeling of eventueel terugverwijzing naar de huisarts.

Een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer: 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button