Kaaktherapie (CRAFTA)

Met behulp van kaakfysiotherapie is het mogelijk om diverse hoofd-, nek-, gezichts- en kaakklachten te behandelen. De kaakfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen van en begeleiding geven bij kaak-, hoofd-, nek-, gezichtspijn en/of de gevolgen hiervan. De kaaktherapeut werkt samen met andere disciplines, zoals huisarts, tandarts, kaakchirurg, orthodontist en KNO arts.

Het doel van de behandeling is het verminderen van pijnklachten of stoornissen in hoofd-, nek-, kaak- en gezichtgebied.

Veel voorkomende klachten die met kaakfysiotherapie (CRAFTA) behandeld kunnen worden zijn:

  • Kaakpijn
  • Vermoeide kaken
  • Pijnlijke tanden of kiezen
  • Kaakklemmen
  • Een klik in het kaakgewricht
  • Krakende of knappende gewrichten
  • Het niet goed kunnen openen van de mond

Ook andere klachten als chronische hoofdpijn, oorpijn, oorsuizen, nekklachten, moeite met slikken en duizeligheid kunnen hun oorzaak vinden in het kaakgebied.

Hoe ontstaan kaakklachten?

Veel van de mogelijke kaakklachten worden veroorzaakt door overbelasting van de kaken. Voorbeelden van het verkeerde gebruik van de kaken zijn tandenknarsen en kaakklemmen, kauwgomgebruik, nagelbijten, lipbijten, penbijten en wangbijten. Een onvolledig gebit of een slecht zittend kunstgebit kan ook tot kaakpijn leiden. Tijdens de kaakfysiotherapie helpen wij u om deze gewoonten af te leren, waarmee de pijn afneemt of geheel verdwijnt.

Behandeling

De behandeling begint met een intakegesprek en onderzoek om samen met u te bekijken wat de klachten zijn en wat de achterliggende oorzaak hiervan kan zijn. Op basis van de diagnose stelt de kaakfysiotherapeut een plan op voor de behandeling van het kaakgebied. Wanneer dit nodig is wordt ook het omgevingsgebied behandeld. Bij kaakfysiotherapie (CRAFTA) wordt onder meer gebruik gemaakt van manipulaties, mobilisatietechnieken. Ook oefeningen en gedragsverandering spelen een belangrijke rol bij de behandeling. Soms worden er eveneens ontspanningstechnieken toegepast.

Een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer: 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button