Claudicatio Intermittens

Wie aan Claudicatio Intermittens (CI) lijdt, kan niet lang lopen vanwege een vernauwing van de bloedvaten. In bijvoorbeeld de winkelstraat leiden dit tot een stukje lopen en vervolgens stilstaan om min of meer verplicht een etalage te bewonderen. Vandaar ook de populairdere benoeming ‘etalagebenen’. Als de pijn weggetrokken is, kunt u weer verder lopen.

Het vaatprobleem dat Claudicatio Intermittens veroorzaakt is arteriosclerose. Met een gangbaarder woord noemen we dit in het Nederlands aderverkalking. Hierbij wordt de doorstroom van de slagader verminderd omdat vetten en kalk zich in de vaatwanden van de slagaders ophopen. Bij Fysiotherapie Sterrenburg kunt u een looptraining volgen waarmee uw klachten aanzienlijk afnemen.

Heeft u Claudicatio Intermittens?

Voordat we een programma voor looptraining kunnen maken, dient u een diagnose te laten stellen door de vaatchirurg. Deze chirurg let op kleurverandering van het pijnlijke been, beharing, nagels en temperatuurverschil met het andere been. Ook zal hij of zij controleren of de slagader voelbaar is in de voet.

Het meten van de enkel/arm-index kan de diagnose verder bevestigen. Hierbij wordt de bloeddruk in de armen met die in de benen vergeleken. Is de bloeddruk bij de enkel 90% of lager dan de bloeddruk in de arm, dan is dat een aanwijzing voor Claudicatio Intermittens.

Hoe fysiotherapie helpt bij Claudicatio Intermittens

Als bij u Claudicatio Intermittens is vastgesteld, is begeleide looptraining wenselijk. Woont u in één van de Drechtsteden, zoals Zwijndrecht, dan is Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht de aangewezen plek voor deze looptraining. Onze therapeuten zijn gediplomeerd en hebben uitgebreide ervaring in het verlichten van Claudicatio Intermittens-klachten.

Voordat wij echter een persoonlijk behandelingsplan voor u opstellen, zullen wij door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek het niveau en de combinatie van oefeningen bepalen. Ook geven onze fysiotherapeuten advies op het gebied van leefstijl. Het doel van de training is het vergroten van de pijnvrije loopafstand, waarmee u uw functioneren verbetert.

Een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer: 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button