Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Podoposturale therapie & Podologie

Uw voeten,  u staat en loopt er de gehele dag op. Weet u dat uw voeten ook verantwoordelijk zijn voor uw houding en omgekeerd uw houding ook weer uw voeten beïnvloedt? Het kan dus zo zijn dat u klachten in de voeten heeft, doordat u een verkeerde houding heeft en bijvoorbeeld pijn in uw nek kan veroorzaken door een “verkeerde” stand van de voet.

 

Podoposturale therapie

Podoposturale therapie ziet uw lichaam als één geheel, als een keten. De voet is bij podoposutrale therapie altijd het uitgangspunt om te kijken naar de oplossing. De zolen die horen bij podoposturale therapie zijn geen steunzolen maar inlays (proprioceptieve zolen). Ze geven namelijk geen steun, maar de elementen van kurk in de zolen prikkelen de zenuwen in de huid. Deze prikkelingen worden doorgegeven aan pezen en spieren en daardoor verandert de stand van het lichaam.

 

 

Podologie

De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma, diabetes en van de kindervoet in de groei. De registerpodoloog maakt steunzolen en kan ook schoenadvies geven. Podologie is voetkunde.

 

Maak vandaag een afspraak

Podoposturaal therapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. De therapeuten van Fysiotherapie Sterrenburg dienen aan een groot aantal kwaliteitseisen te voldoen. Wilt u een afspraak maken of meer informatie over podoposturaal therapie? Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 8:30-17:30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen 078-6180449.

Call Now Button
Menu

Direct afspraak maken?

Indien u direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten wilt maken Klik hier of bel 078-6180449