Oedeemtherapie

Wanneer lymfevocht zich op bepaalde plaatsen –bijvoorbeeld in het been– ophoopt, kan de hoeveelheid oedeem in het lichaam toenemen. Dit heeft een directe invloed op de bewegingsvrijheid van het ledemaat. Bij lymfoedeem is de huid gezwollen en kan deze na verloop van tijd woekeringen gaan vertonen. Het is van groot belang om bij deze klachten in een vroeg stadium medische hulp in te roepen.

Lymfoedeem lijkt vooralsnog ongeneeslijk te zijn. Toch zijn de klachten goed te beperken of zelfs verminderen. Voorlichting, ademhalingstechnieken, manuele lymfedrainage en hulpmiddelen als cyclo drain, elastische kousen en zwachtelen helpen stuk voor stuk. In combinatie met elkaar helpen ze de klachten te stabiliseren. Fysiotherapie Sterrenburg is gespecialiseerd in de manuele drainage, die ook wel luistert naar de naam oedeemtherapie. Op deze pagina geven wij informatie over oedeemtherapie in het algemeen en specifiek over lymfedrainage.

Wat is oedeemfysiotherapie?

Oedeemfysiotherapie is een zachte massagevorm die op hele lichaam toepasbaar is. Het doel hiervan is de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen. Ook werkt deze massage stressverlagend, heft het mogelijke stagnatie op, verhoogt het de weerstand en optimaliseert de massage het hormonale stelsel.

Een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer: 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button