Medische trainingstherapie

In het eerste consult zullen we uw klachten bekijken en een plan van aanpak maken. Het trainen in ons medisch trainingscentrum kan een onderdeel zijn van de therapie.

Fysieke activiteit is een belangrijke onafhankelijke risicofactor voor het ontstaan van diverse chronische ziekten. Inactiviteit leidt tot een slechter gezondheidstoestand en dit tot een nog lager lichamelijk activiteitspatroon. Een actieve leefstijl zal de kans op het ontstaan of verergeren van chronische ziekten verkleinen. Slecht 40% van de Nederlandse bevolking beweegt voldoende om van gezondheidsbevordering te kunnen spreken. Dit komt mede door de toenemende vergrijzing en passieve leefstijl.

Toepassingen bij medische trainingstherapie:

  • Gewrichtsklachten: zoals nek, schouder, rug, bekken, knieklachten, artrose enz.
  • Chronische aandoeningen: zoals longklachten, hartrevalidatie, diabetes, kanker, Parkinson, reuma, MS, osteoporose, chronische vermoeidheid, depressiviteit enz.
  • Revalidatie: zoals na heup- of knie operaties
  • Sportrevalidatie: zoals na sportblessures of voor een betere sportprestatie

Medische trainingstherapie heeft als doel de belastbaarheid te vergroten en de bewegingen van het lichaam, en zo het functioneren van een persoon, te verbeteren. Hierdoor is of wordt het mogelijk om de activiteiten van het dagelijks leven te blijven uitvoeren.

Medische trainingstherapie bestaat uit gerichte mobiliserende, stabiliserende en spierversterkende oefeningen gericht op houdingscorrectie en het verbeteren van bewegingsgewoonten.
Medische trainingstherapie is een onderdeel van fysiotherapie en manuele therapie.

Per individu kan een persoonlijk trainingsschema worden opgesteld, waarbij de fysieke klachten, mogelijkheden en wensen van de patiënt worden meegenomen.

Fysiotherapie Sterrenburg beschikt over een ruime en goed geoutilleerde oefenzaal waar in een prettige sfeer met en door onze patiënten kan worden getraind.

Een afspraak maken?

Onze assistentes zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00-16.30 aanwezig. U kunt met ons contact opnemen op telefoonnummer: 078-6180449 of via het contactformulier.

Call Now Button