Medische Fitness (MTC)

In onze praktijk bieden we sinds een aantal jaren een fitheidsprogramma aan in samenwerkingsverband met andere fysiotherapiepraktijken. Via onderstaande link kun je op de website van Drechtmax meer lezen.

www.drechtmax.nl


Medische fitness is verantwoord bewegen

Medische fitness is sporten onder begeleiding van een bewegingsdeskundige. Door deze deskundige begeleiding is het een manier van sporten, die iedereen naar eigen wens en behoefte kan uitoefenen. Met medische fitness verhoogt u op een verantwoorde manier de belastbaarheid van uw lichaam. Tijdens en na een trainingsperiode voelt u zich energieker en sterker. U krijgt lichamelijk en geestelijk meer veerkracht.
 
Wanneer medische fitness?
 
Net een blessure gehad en wilt u weer verantwoord gaan trainen? Dan is een speciaal daarop afgestemd programma de snelste weg om snel weer op niveau te komen.
Lang niet gesport of voelt u zich niet sterk genoeg om alleen te sporten? Dan is medische fitness een goede manier om te beginnen.
Ook bij chronische ziektebeelden zoals reuma en diabetes kunt u veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie)training. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Bent u al wat ouder en wilt u actief aan uw gezondheid werken? Wij kunnen u ook hierin begeleiden.
 
Intake
 
Voordat u start met medische fitness, voeren wij een intakegesprek met u. We stellen vragen over uw gezondheid en wat u wilt bereiken met medische fitness. Daarna volgt er onder andere een uitgebreide test om uw bewegings- en belastingsmogelijkheden te bepalen. Aan de hand van dit resultaat en uw wensen maken wij een gericht trainingsprogramma. Ook laten wij u alvast kennismaken met de apparatuur die we in de training gaan gebruiken.
 

De training 

Een training duurt een uur en vindt wekelijks op een vast tijdstip plaats. U traint individueel aan de hand van het persoonlijke trainingsschema. Tijdens de training is er een bewegingsdeskundige aanwezig om de oefeningen te begeleiden, te corrigeren, vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te maken in het trainingsschema.

Tarieven medische fitness m.i.v. 1-1-2023

Intake €25,00
1x per week sporten €31,50 per maand
2x per week sporten €47,25 per maand
3x per week sporten €57,75 per maand

Openingstijden*

Dag Uren
Maandag 14:00 – 20:30 uur
Dinsdag   9:30 – 11:30 uur
Woensdag   9:15 – 10:15 uur
Donderdag 14:00 – 20:30 uur
Zaterdag   9:00 – 12:00 uur

*Vraag naar onze beschikbare trainingstijden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 078-6180449.

 

 

 

 

Call Now Button