Haptotherapeut

2021: Momenteel ben ik vanwege de Covid-19 pandemie tijdelijk alleen in Rotterdam werkzaam. Voor verdere informatie of het maken van een afspraak zie www.praktijkberg.nl of neem contact met me op via praktijk.berg@kpnmail.nl of 06 22 90 05 89.

Mijn naam is Monique van den Berg en ik werk sinds 2015 werk als gediplomeerd GZ-Haptotherapeut (afgestudeerd aan de Academie voor Haptonomie te Doorn) in mijn praktijk in de wijk Kralingen in Rotterdam. Daarnaast ben ik, in verschillende functies (oorspronkelijk ben ik geschoold als HBO-Verpleegkundige en Geestelijk Gezondheidkundige), 18 jaar werkzaam geweest in de Geestelijke Gezondheidszorg. Mijn expertise op het gebied van psychische en psychiatrische klachten neem ik mee in mijn werk als haptotherapeut.

Vanaf mei 2019 heb ik mijn werkgebied uitgebreid naar Dordrecht e.o. en houd ik op de woensdagmiddag en -avond praktijk bij Fysiotherapie Sterrenburg.  Naast individuele sessies, geef ik de training ‘Stress te Lijf’ in groepsverband.

Wat is haptotherapie?

In de haptotherapie staat het gevoelsleven van de mens centraal. Je lichaam geeft je door middel van gevoelssignalen informatie over jezelf, je omgeving en relaties met andere mensen. Deze gevoelssignalen zijn als het ware wegwijzers die je leven richting (kunnen) geven. Wat daarvoor nodig is? Contact met je lijf en gevoel!

Maar hoe lastig kan dat in momenten in het leven van alledag zijn? We leven over het algemeen in een hoog tempo en er komen veel prikkels op ons af. Herken je dat je hoofd overuren maakt? En dat je soms ‘vergeet’ dat je nog een lijf hebt? Signalen die jouw lichaam geeft om aan te geven hoe het met je gaat, merk je dan niet of nauwelijks meer op. Soms is negeren van die signalen ook ‘makkelijker’, omdat het maar lastig is of niet uitkomt om te voelen. Als hierin een patroon ontstaat, kun je allerlei lichamelijke en psychische klachten krijgen.

Haptotherapie kan je helpen weer meer contact te maken met je lichaam en gevoel. De therapie bestaat uit een combinatie van gesprek, directe aanraking (affectief c.q. bevestigend) en ervaringsoefeningen. Door middel van deze werkvormen help ik je contact te maken met je lijf. Zo kun je weer gaan voelen wat je lijf je te vertellen heeft en hoe je omgaat met bepaalde situaties. Je leert de vertaalslag naar je dagelijks leven te maken, zodat ervaringen en inzichten tijdens de behandeling ook in je leven van alledag handen en voeten krijgen.

Ik nodig je van harte uit om bij mij in een sessie van ongeveer een uur je eigen gevoelservaringen op te doen. Je kunt kennismaken met de basisbeginselen van haptonomie en/of een persoonlijk thema of hulpvraag onderzoeken, zoals (te) veel in je hoofd zitten, piekeren, stressklachten, angstklachten, rouw, klachten van overbelasting/burnout, en zoveel meer!

Call Now Button